Μονορόδι

 
Αρχική σελίδα
Αρχική σελίδα

Αρχική σελίδα

Ερχόμαστε εμείς σε σας!
Για πρώτη χρονιά το Μονορόδι ταξιδεύει επαρχεία και προσφέρει στους επαγγελματίες εκπαίδευση και εποπτεία στο PECS, στην αξιολόγηση προβλημάτων συμπεριφοράς, στο ΑΒΑ,FBA,PBS & στην νευροψυχολογία του Ασπεργκερ, ΔΕΠ-Υ & Αυτισμό. Επίσης, με την βοήθεια σας, οργανώνουμε ολιγομελή σεμινάρια στον χώρο σας. Μπορείτε να επικοινωνήστε απευθείας με την κα Πλέσσα στο τηλέφωνο 210-9571890 ή στο προσωπικό της email: aplessa@monorodi.gr


Το Μονορόδι από το 2001 απευθύνεται σε παιδιά από δύο ετών έως και τη νεανική τους ηλικία και στις οικογένειές τους. Στόχος μας είναι η κατάκτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής! Σκοπός μας είναι η εξέλιξη των ικανοτήτων τους.

Εκπαιδεύουμε ειδικούς επαγγελματίες στις μεθόδους του Κέντρου μας μέσα από σεμινάρια και πρακτική άσκηση, καθώς και πιστοποιήσεις. Το Μονορόδι στεγάζει την Pyramid Hellas, την πηγή τουPECS στη χώρα μας, με αναγνωρισμένης αξίας σεμινάρια ειδικής αγωγής.

Αποστολή μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που βιώνει η οικογένεια, όταν ένα μέλος της παρουσιάζει κάποια κατάσταση του φάσματος του αυτισμού (λ.χ. Asperger) ή έντονη υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με το σχολείο ή με την οικογενειακή καθημερινότητα ή με ευρύτερα κοινωνικά θέματα.

Φιλοσοφία μας είναι η οργάνωση της δουλειάς μας στη βάση της B.A.T. (Behavior Analysis and Therapy: Ανάλυση και Θεραπεία της συμπεριφοράς). Στη φάση της αξιολόγησης, η FBA (Functional Behavior Assessment: Λειτουργική αξιολόγηση συμπεριφοράς) είναι ένα εργαλείο με τέτοια ισχύ, που επιτρέπει να καταστρώνονται τα αποτελεσματικότερα προγράμματα παρέμβασης για τις πιο δύσκολες συμπεριφορές.

Παρεμβαίνουμε στις ανεπιθύμητες συμπεριφορές και χτίζουμε εξατομικευμένα και πάντοτε εντατικά προγράμματα στο σπίτι, στην κοινότητα και στο Κέντρο, με προσήλωση στη σύγχρονη Θετική προσέγγιση (PBSP: Positive Behavior Support Programs).

Εξελίσσουμε συστηματικά και συνεχώς τις υπηρεσίες μας βάσει δεδομένων, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή τους και από τη ραγδαία παραγωγή γνώσης της σύγχρονης νευροεπιστήμης.

 

Δείτε εν συντομία τα προγράμματά μας και την πολιτική τιμών!

 

ΣΤΟ ΜΟΝΟΡΟΔΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Το Μονορόδι θεωρεί τους γονείς ενεργό και κεντρικότατο παράγοντα της θεραπείας των δυσκολιών του παιδιού. Γι' αυτό έχουμε υιοθετήσει την οργανωμένη εμπλοκή των γονέων στις παρεμβάσεις μας, καθώς και την καλύτερη στήριξή τους στον πολύπλοκο ρόλο τους. Με αυτό το σκοπό, δημιουργήσαμε και την ευκαιρία για τους γονείς να συμμετέχουν σε ψυχο-εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα ειδικά γι' αυτούς. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν και στα σεμινάριά μας για ειδικούς, σε ομάδες γονέων για ψυχοεκπαίδευση σε θέματα που τους αφορούν και σε ομιλίες.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα σεμινάρια στο info@monorodi.gr.

 

 

 

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάστε το εκπαιδευτικό μας μοντέλο για την Υπερκινητικότητα/ΔΕΠ-Υ, Asperger/ Aυτισμός, Νηπιακός αυτισμός.

Κατεβάστε το PDF

Επόµενα σεµινάρια

Summer school

30/6 - 25/7

Λεμεσσός, Κύπρος

 

Το άρθρο του µήνα

Battle Lines (πως αμφισβητείται η επιστήμη)

Σας προτείνουμε γι' αυτό το μήνα ένα άρθρο που πραγματεύεται τις δυσκολίες της σύγχρονης επιστήμης να επικοινωνήσει και να καταστή...

Ανακοίνωση

ΑΓΓΕΛΙΑ

Ελληνική οικογένεια που μένει μόνιμα στο Λονδίνο ψάχνει για επαγγελματία με πείρα σε ABA/Verbal Behaviour......

PECS Greece
Tokyo1 © 2012 Monorodi