Μονορόδι

 
Αρχική σελίδα
Αρχική σελίδα

Αρχική σελίδα

Tο Μονορόδι από το 2001 απευθύνεται σε παιδιά από δύο ετών έως και τη νεανική τους ηλικία και στις οικογένειές τους. Στόχος μας είναι η κατάκτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής! Σκοπός μας είναι η εξέλιξη των ικανοτήτων τους.

Εκπαιδεύουμε ειδικούς επαγγελματίες στις μεθόδους του Κέντρου μας μέσα από σεμινάρια και πρακτική άσκηση, καθώς και πιστοποιήσεις.

Αποστολή μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που βιώνει η οικογένεια, όταν ένα μέλος της παρουσιάζει κάποια κατάσταση του φάσματος του αυτισμού (λ.χ. Asperger) ή έντονη υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με το σχολείο ή με την οικογενειακή καθημερινότητα ή με ευρύτερα κοινωνικά θέματα.

Φιλοσοφία μας είναι η οργάνωση της δουλειάς μας στη βάση της B.A.T. (Behavior Analysis and Therapy: Ανάλυση και Θεραπεία της συμπεριφοράς).

"Επιστημονική Έρευνα & ΑΒΑ Είναι η επιστήμη της πρόβλεψης και του ελέγχου της συμπεριφοράς, βασιζόμενη στην παρατήρηση της σχέσης που έχουν οι συμπεριφορές με το περιβάλλον. Μελετά πώς οι άνθρωποι προσαρμόζουν και συντηρούν τις συμπεριφορές τους.στην υπηρεσία του Αυτισμού: Οι πιο προωθημένες θεραπείες".

Παρεμβαίνουμε στις ανεπιθύμητες συμπεριφορές και χτίζουμε εξατομικευμένα και πάντοτε εντατικά προγράμματα στο σπίτι, στην κοινότητα και στο Κέντρο, με προσήλωση στη σύγχρονη Θετική προσέγγιση (PBSP: Positive Behavior Support Programs).

Εξελίσσουμε συστηματικά και συνεχώς τις υπηρεσίες μας βάσει δεδομένων, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή τους και από τη ραγδαία παραγωγή γνώσης της σύγχρονης νευροεπιστήμης.

Δείτε εν συντομία τα προγράμματά μας και την πολιτική τιμών!

ΣΤΟ ΜΟΝΟΡΟΔΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Το Μονορόδι θεωρεί τους γονείς ενεργό και κεντρικότατο παράγοντα της θεραπείας των δυσκολιών του παιδιού. Γι' αυτό έχουμε υιοθετήσει την οργανωμένη εμπλοκή των γονέων στις παρεμβάσεις μας, καθώς και την καλύτερη στήριξή τους στον πολύπλοκο ρόλο τους. Με αυτό το σκοπό, δημιουργήσαμε και την ευκαιρία για τους γονείς να συμμετέχουν σε ψυχο-εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα ειδικά γι' αυτούς. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν και στα σεμινάριά μας για ειδικούς, σε ομάδες γονέων για ψυχοεκπαίδευση σε θέματα που τους αφορούν και σε ομιλίες.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα σεμινάρια στο info@monorodi.gr.

Πατήστε εδώ για να κατεβάστε το εκπαιδευτικό μας μοντέλο για την Υπερκινητικότητα/ΔΕΠ-Υ, Asperger/ Aυτισμός, Νηπιακός αυτισμός.

Κατεβάστε το PDF

Επόµενα σεµινάρια

SPECIAL

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Τεχνικές Διαχείρισης Συμπεριφοράς στο Σχολείο, στο Σπίτι, στη Κοινότητα.

 

 

 

Το άρθρο του µήνα

Οι παρενέργειες των εμβολίων

Την 1η Ιουλίου 2014 δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό Pediatrics μια ανασκόπηση για την ασφάλεια των εμβολίων....

Ανακοίνωση

ΑΓΓΕΛΙΑ

Ζητούνται υπεύθυνοι επαγγελματίες που μπορούν να αναλάβουν την μελέτη των σχολικών μαθημάτων στο σπίτι σε 2 παιδιά του Κέντρου μα...

Powered by Terragraphica © 2012 Monorodi